0
Кошик
 x 
Кошик порожній

Проросла пшениця - еліксир здоров'я

Напевно, багато хто чув про пророслу пшеницю. Але не багато, на жаль, не включають її в свій раціон, так як не знають її чудодійних лікувальних властивостей.

Корисні властивості пшениці вельми різноманітні. Цей чудовий злак складається з великої кількості крохмалю, багатий легкозасвоюваними вуглеводами і білками. В зернах є багато магнію, кальцію. Фосфорні сполуки, які беруть участь у всіх існуючих видах обміну речовин, підтримують кислотно-лужний баланс у процесах всмоктування корисних речовин в кишечнику. Рослина містить вітаміни групи Е і В, холін, калій.

Проросла пшеницяУ зернах пшениці у великій кількості міститься вітамін Е, який необхідний для нормального функціонування м'язових, нервових клітин та клітин печінки. Вітаміни групи В необхідні для нормального функціонування нервової, серцево-судинної систем, м'язів та органів зору. Клітковина виводить з організму токсини, стимулює моторику кишечника. Хром і літій - мікроелементи, які рідко зустрічаються, служать для профілактики хронічного нервового виснаження. Калій - підтримує кислотно-лужну рівновагу, запобігає старіння м'язів і додає їм пружність, зміцнює серцевий м'яз. Залізо необхідно червоним кров'яним тільцям в поєднанні з вітаміном С. Завдяки наявності ферментів та антиоксидантів (вітамінів А, С, Е) пророслі зерна омолоджують і стабілізують всі системи організму.

Здавна відвар із зерен використовувався для відновлення організму після важких хвороб. Вдзначається пшениця і закріплюючими властивостями. Її вживають як засіб, що стимулює функції органів. Цінується зерно за те, що проявляє властивості природного антибіотика. Це чудовий антиоксидант і продукт, що протистоїть стресам. Завдяки вітаміну РР розщеплюються жири, фолієва кислота приводить в порядок формулу крові, впливаючи на кількість кров'яних тілець.

Ніжні паростки багаті клітковиною. Також вони постачають організму гемицелюлозу, позитивно впливють на травлення. З вживанням проростків сповільнюється засвоєння жирів і вуглеводів, знижується вироблення інсуліну, що сприяє збільшенню жирових клітин. Корисний настій з пророслого зерна при заїдах – ранках, що виникають в куточках рота під впливом стрептококів або дріжджоподібних грибків.

Проростки пшениці виводять з організму продукти життєдіяльності клітин, отрути та інші шкідливі речовини, що розчиняють клейковину, що утворюється в кишечнику, а також захищають від раку. Крім того, вони підвищують імунітет і гасять різні інфекції і запальні процеси, забезпечують нормальний обмін речовин, відновлюють гостроту зору, координацію рухів, колір і густину волосся, укріплюють зуби.

Очисні дії цього дивного продукту сприятливі при екземах і онкологічних захворюваннях. Він рекомендується як ефективний засіб для хворих з виразковою хворобою кишечника і шлунка. Чому лікувальний ефект при вживанні пророслої пшениці високий? Це пояснюється тим, що в процесі проростання в кілька разів збільшується вміст активних речовин, спостерігається їх сильне взаємодія і вплив на організм.

При низькій калорійності пророщені зерна мають високу енергетичну цінністю. Після проростання пшениці вміст вітаміну С зростає в п'ять разів, вітаміну Е - в три рази, фолієвої кислоти - в чотири рази. Кількість вітаміну С в 50г проростків пшениці дорівнює кількості цього вітаміну в шести склянках апельсинового соку!

Користь пророщеної пшениці давно відома, її використовують всі люди планети, які прагнуть здорового способу життя. Це неймовірно екологічно чистий, лікувальний і дуже поживний продукт. Його можна рекомендувати і дорослим, і дітям.

 

Пророслу пшеницю можна придбати у таблетках та у формі порошку.

Top
We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. More details…