Проросла пшениця - еліксир здоров'я
Напевно, багато хто чув про пророслу пшеницю. Але не багато, на жаль, не включають її в свій раціон, так як не знають її чудодійних лікувальних властивостей.
Корисні властивості пшениці вельми різноманітні. Цей чудовий злак складається з великої кількості крохмалю, багатий легкозасвоюваними вуглеводами і білками. В зернах є багато магнію, кальцію. Фосфорні сполуки, які беруть участь у всіх існуючих видах обміну речовин, підтримують кислотно-лужний баланс у процесах всмоктування корисних речовин в кишечнику. Рослина містить вітаміни групи Е і В, холін, калій.
У зернах пшениці у великій кількості міститься вітамін Е, який необхідний для нормального функціонування м'язових, нервових клітин та клітин печінки. Вітаміни групи В необхідні для нормального функціонування нервової, серцево-судинної систем, м'язів та органів зору. Клітковина виводить з організму токсини, стимулює моторику кишечника. Хром і літій - мікроелементи, які рідко зустрічаються, служать для профілактики хронічного нервового виснаження. Калій - підтримує кислотно-лужну рівновагу, запобігає старіння м'язів і додає їм пружність, зміцнює серцевий м'яз. Залізо необхідно червоним кров'яним тільцям в поєднанні з вітаміном С. Завдяки наявності ферментів та антиоксидантів (вітамінів А, С, Е) пророслі зерна омолоджують і стабілізують всі системи організму.
Здавна відвар із зерен використовувався для відновлення організму після важких хвороб. Вдзначається пшениця і закріплюючими властивостями. Її вживають як засіб, що стимулює функції органів. Цінується зерно за те, що проявляє властивості природного антибіотика. Це чудовий антиоксидант і продукт, що протистоїть стресам. Завдяки вітаміну РР розщеплюються жири, фолієва кислота приводить в порядок формулу крові, впливаючи на кількість кров'яних тілець.
Ніжні паростки багаті клітковиною. Також вони постачають організму гемицелюлозу, позитивно впливють на травлення. З вживанням проростків сповільнюється засвоєння жирів і вуглеводів, знижується вироблення інсуліну, що сприяє збільшенню жирових клітин. Корисний настій з пророслого зерна при заїдах – ранках, що виникають в куточках рота під впливом стрептококів або дріжджоподібних грибків.
Проростки пшениці виводять з організму продукти життєдіяльності клітин, отрути та інші шкідливі речовини, що розчиняють клейковину, що утворюється в кишечнику, а також захищають від раку. Крім того, вони підвищують імунітет і гасять різні інфекції і запальні процеси, забезпечують нормальний обмін речовин, відновлюють гостроту зору, координацію рухів, колір і густину волосся, укріплюють зуби.
Очисні дії цього дивного продукту сприятливі при екземах і онкологічних захворюваннях. Він рекомендується як ефективний засіб для хворих з виразковою хворобою кишечника і шлунка. Чому лікувальний ефект при вживанні пророслої пшениці високий? Це пояснюється тим, що в процесі проростання в кілька разів збільшується вміст активних речовин, спостерігається їх сильне взаємодія і вплив на організм.
При низькій калорійності пророщені зерна мають високу енергетичну цінністю. Після проростання пшениці вміст вітаміну С зростає в п'ять разів, вітаміну Е - в три рази, фолієвої кислоти - в чотири рази. Кількість вітаміну С в 50г проростків пшениці дорівнює кількості цього вітаміну в шести склянках апельсинового соку!
Користь пророщеної пшениці давно відома, її використовують всі люди планети, які прагнуть здорового способу життя. Це неймовірно екологічно чистий, лікувальний і дуже поживний продукт. Його можна рекомендувати і дорослим, і дітям.
Пророслу пшеницю можна придбати у таблетках та у формі порошку.