

ІНУЛІН
200г
Склад
100% сироп інулін.
Інулін - це природний полісахарид з солодкуватим смаком, який не має синтетичних аналогів. Він міститься більш ніж в 3000 рослинах, переважно в їх коренях і бульбах.
Його популярність обумовлена цінними якостями полісахариду. Будучи природним пребіотиком, інулін при попаданні в шлунково-кишковий тракт людини покращує перистальтику кишечника, стимулює травлення, забезпечує живлення і зростання цінних біфідобактерій. Травні ферменти людини не в змозі переварити інулін, тому він повністю зберігає свої цінні властивості в травному тракті.
Оскільки формула цього полісахариду близька до формули клітковини, кисле середовище шлунка не в змозі впливати на інулін. Частковому розщепленню він піддається в кишечнику, де робочі мікроорганізми перетворюють інулін в живильне середовище для свого розмноження. Зростаючі колонії корисних бактерій витісняють патогенну флору, оздоровлюють кишечник, стимулюючи біохімічні реакції травлення.
Частина нерозщепленого інуліну, що залишилася, проходячи по кишечнику, очищує його від токсинів, радіонуклідів, «поганого» холестерину.
Цінні властивості інуліну
- Інулін сприяє засвоєнню корисних мікроелементів, необхідних для життєдіяльності людини: кальцію, магнію, заліза, міді, фосфору. Завдяки його посередництва засвоєння цих мінералів збільшується на 30%, стимулюється утворення кісткової тканини, на 25% підвищується її щільність, відбувається профілактика остеопорозу.
- Інулін є імуномодулятором, підвищуючи інтенсивність обмінних процесів, збільшуючи витривалість організму.
- Створює ілюзію ситості, не додаючи калорійності їжі, сприяючи схудненню.
- Відмінно замінює натуральну каву, не шкодячи травленню і нервовій системі.
- Надає продуктам насичений смак, не збільшуючи при цьому їх калорійність.
- Завдяки реакції лімфоїдної тканини на введення інсуліну в травний тракт зміцнюється імунна система людини, так як підвищується місцевий імунітет сечоводів, бронхіального дерева, слизової оболонки шлунково-кишкового тракту.
- Гепатопротекторні властивості інуліну полягають в стимуляції відновлення пошкоджених тканин печінки, що допомагає при лікуванні гепатитів B і C.
Спосіб застосування
по 1 чайній ложці в день (3г) як підсолоджуючий засіб в чаї і охолоджуючі напої.
Зберігання
в сухому, прохолодному місці, після відкриття зберігати в холодильнику при температурі 4-15 °C і використовувати протягом місяця.